Wie zijn wij?

BC’67 is een badmintonvereniging waar iedereen op zijn eigen niveau kan (leren) badmintonnen. We zijn een club waar leden zich thuis voelen en via de badmintonsport plezier maken. 

Badminton is een sport die iedereen kan beoefenen, van jong tot oud. Dit kan door een recreatief partijtje op de vrije speelavond, maar ook door deel te nemen aan de competitie op zowel regionaal als landelijk niveau.  

Wat doen wij?

BC’67 Veghel is een actieve vereniging. We organiseren allerlei activiteiten voor onze clubleden. Zo zijn er jaarlijks de clubkampioenschappen en organiseren we samen met BC Slamis uit Uden een recreanten-toernooi. Ook is er het beroemde kalkoenbouten- en lentekriebeltoernooi in respectievelijk december en april.  

Voor onze jeugd organiseren we ieder jaar een activiteit en diverse gezelligheids- toernooitjes.  

Jeugd 

Jeugdleden spelen binnen onze vereniging zowel recreatief als in competitieverband. Onze recreatieve jeugdleden spelen op zaterdagochtend. Zij worden begeleid door seniorenleden van onze club en tijdens trainingen door gediplomeerde trainers. 

De competitiejeugd speelt op dinsdag- en donderdagavond en mogen ook op zaterdagochtend badmintonnen. Zij krijgen één keer per week training onder begeleiding van gediplomeerde trainers. De andere speelmomenten kunnen zij, onder begeleiding van de vereniging, vrij spelen. Op zondag wordt er competitie gespeeld. 

Competitie senioren 

Competitie spelen is mogelijk in vrijwel alle klassen op zowel landelijk als districtsniveau. Competitiespelers zijn verplicht om op donderdag aan de training deel te nemen. Op dinsdag is er de mogelijkheid om vrij te spelen. Tijdens het competitieseizoen, van september t/m januari, worden er wedstrijden op zondag gespeeld. 

Recreatie senioren 

Op dinsdagochtend, dinsdag- en donderdagavond is er de mogelijkheid om recreatief te badmintonnen. Recreatiespelers kunnen deelnemen aan de recreantencompetitie (doordeweeks). Ook is er de mogelijkheid van training zowel voor beginners als gevorderden op dinsdagavond, en voor de gevorderde badmintonner op donderdagavond. 

Wanneer?

Dinsdag

09.00 – 11.00u recreatie senioren

18.00 – 19.30u jeugd vrij spelen

19.30 – 22.30u vrijspelen (recreatie & senioren)

 

Donderdag

18.15 – 20.15u training competitie jeugd

19.00 – 22.30u training competitie senioren

19.00 – 22.30u vrijspelen recreatie senioren

20.30 – 21.30 training recreatie senioren

 

Zaterdag

09.00 – 10.00 bad-mini-ton

09.00 – 10.30 jeugd basisonderwijs

10.30 – 12.00 jeugd voortgezet onderwijs

 

Zondag

10.00 – 17.00 competitie (jeugd en senioren)

 

Waar?

Sporthal De Bunders

De Bunders 1

5467 JZ Veghel

Tel: 0413340488

 

Wat kost het?

Kijk voor de contributie hier.

  • Elk 3e en volgend lid uit een gezin betaalt de helft van de contributie van het basisbedrag. 
  • Kennismakingsactie: 3x gratis spelen. 

 

Hoe schrijf ik me in?

Bij de gastvrouw/gastheer die op speelavonden in de zaal aanwezig is, kan een inschrijfformulier worden verkregen. Ook is het mogelijk om contact op te nemen met het secretariaat:  

secretaris@bc67veghel.nl 

Ook is het mogelijk om je online in te schrijven. Dat kan via deze link.

 

Wie kan mij meer informatie geven?

Jeugdzaken: jeugd@bc67veghel.nl

Wedstrijdzaken: wedstrijd@bc67veghel.nl 

Seniorenzaken: senioren@bc67veghel.nl 

Of u kunt terecht bij de gastvrouw/gastheer die op speelavonden in de zaal aanwezig is. 

 

Wat heb ik nodig?

Om badminton te kunnen spelen heb je niet veel nodig. Op de eerste plaats heb je gemakkelijk zittende sportkleren nodig, inclusief sportschoenen geschikt voor een sporthal (geen zwarte zool). Daarnaast heb je een racket nodig. Bij een eerste kennismaking zijn in de zaal badmintonrackets aanwezig. Als u lid wordt van de vereniging zal een eigen racket aangeschaft moeten worden. 

Deze zijn in iedere sportzaak te koop, in verschillende prijsklassen. Ook binnen de club worden rackets verkocht. Als je zelf een racket aanschaft, laat je dan goed informeren over o.a. gewicht, materiaal en bespanning. 

Shuttles hoef je niet zelf aan te schaffen, die zijn in de sporthal aanwezig.

 

Privacy

BC’67 Veghel is AVG gecertificeerd.