Competitie senioren

Als lid van BC’67 Veghel heb je de mogelijkheid om competitie te spelen. Dit kan zijn in het weekend of doordeweeks.

 

Weekend

Waar en wanneer: start in september en eindigt eind januari (met eventueel een uitloop tot half februari).
Er worden 12 wedstrijden gespeeld: 6 thuiswedstrijden, die worden in sporthal De Bunders gespeeld op zondag, en 6 uitwedstrijden.

De uitwedstrijden kunnen vrijdagavond, zaterdag of zondag zijn. Badminton Nederland streeft naar een indeling waarbij vooral clubs uit de regio Midden-Brabant als tegenstander worden ingedeeld. Indeling en teamsamenstelling: Hier wordt ingedeeld op basis van leeftijd.
Een team bestaat uit minimaal twee dames en twee heren; zogenaamd mix-team. Kampt een vereniging met een tekort aan dames c.q. heren dan kan zij inschrijven voor een dames- en/of herenteam.

Voor wie? : iedereen mag aan deze competitie meedoen: recreanten, competitiespelers en jeugd

 

Midweek

Waar en wanneer: de competitie start 1 oktober en loopt door tot en met 31 mei. De speeldagen worden onderling bepaald en worden in principe buiten de weekenden gespeeld.

Er is een poule indeling is met 6 a 7 teams. Je speelt dus 5 of 6 thuis- en uit wedstrijden. Het aantal teams is afhankelijk van het aantal inschrijvingen voor de competitie.

De thuiswedstrijden worden gespeeld in sporthal De Bunders. De locatie van de uitwedstrijden verschilt per tegenstander, de reisafstanden worden echter wel beperkt.

Voor wie? : iedereen mag aan deze competitie meedoen: recreanten, competitiespelers en jeugd