Competitie

BC’67 Veghel neemt ieder jaar met een aantal teams deel aan de regionale jeugdcompetitie. Jeugdspelers vinden het spelen van competitie erg spannend en leuk. Doordat deze kinderen 2 x per week trainen (zie trainingsgroepen en tijden) en wedstrijden spelen worden ze steeds beter.

Dit heeft weer tot gevolg dat ze nog meer plezier beleven aan badminton. Samen spelen met andere kinderen, leren omgaan met winst en verlies, nieuwe kinderen leren kennen, allemaal leerzame aspecten van het spelen van competitie. Daarom moedigen we het spelen van jeugdcompetitie erg aan.

De jeugdcompetitie wordt ieder jaar gespeeld tussen september en februari en bestaat uit 14 speelweken (in de herfstvakantie en rond de feestdagen worden geen wedstrijden gespeeld). In elke speelweek wordt een wedstrijd gespeeld tegen een jeugdteam van een andere vereniging.

De teams worden samengesteld aan de hand van leeftijd en niveau. Dit is ook bepalend voor de poule waarin het team wordt ingedeeld. In een poule zitten meestal acht teams uit verenigingen uit de regio Noord-Brabant.

Ieder team speelt tegen de overige zeven verenigingen binnen de poule twee wedstrijden: een thuis- en een uitwedstrijd. De wedstrijden worden altijd in het weekend gespeeld. De zeven thuiswedstrijden worden op zondag gespeeld.

Elke wedstrijd bestaat uit vier enkelspelen en vier dubbels en duurt tussen de twee en drie uur. Een team bestaat uit 4 tot 6 spelers en elke speler speelt hiervan twee of drie wedstrijden. Alle uitslagen worden verwerkt in een standenoverzicht en aan het eind van de 14 speelweken mag één team zich kampioen noemen.